business
 

16 02 2017 НЕВЪЗМОЖНОТО Е НЕВЪЗМОЖНО, ДОКАТО НЕ СТАНЕ ВЪЗМОЖНО

Петрол представи новото дизелово гориво Diesel Green Force – продукт, запазена марка на Петрол АД

 

На официално събитие тази сряда Петрол представи новото дизелово гориво Diesel Green Force – продукт, запазена марка на Петрол АД, както и отбеляза началото на честванията на 85-годишнина на Петрол през 2017 г.

84 години и 7 месеца продължителна делнична работа“ – това е посланието на специалния имиджов клип, с който Петрол отбелязва юбилея си през 2017 г. Главни герои в него са служителите на компанията, без чиито труд и отдаденост този празник не би бил възможен. Хората, които бавно и постепенно подравят основите на бъдещето ни. Защото по-голямата част от историята ни е делнична работа, продължителна делнична работа.

Началото на честванията на 85-годишнината на Петрол без поставено и със специална изложба от фотографии, документиращи историята и настоящето на марката, която може да бъде видяна до 25 ноември в „ЕТО – Място за култура“ (бул. Христо Ботев 95).

Събитието продължи с представянето на новото дизелово гориво Diesel Green Force – продукт, запазена марка на Петрол АД. Горивото е легирано с висококачествената добавка Liqui Moly Супер Дизел, чийто производител Liqui Moly GmbH Германия гарантира в качествено отношение.

Специално за представянето на Diesel Green Force от Германия пристигна Петер Зарафински – Ръководител на международни връзки с медиите на Liqui Moly Германия.

Лабораторните тестове, направени в специализирана лаборатория в Германия, показват, че при използването на новото гориво Diesel Green Force, обогатено с дизелова добавка Liqui Moly Супер дизел, продукта повишава цетановото число на дизеловото гориво до 3 точки. Освен това се измерват намаления на вредните изходящи газове със следните параметри: димността на отработените газове намалява до 65%, емисията на въглероден окис намалява до 63%, а емисията на въглеводороди намалява до 23%.

Diesel Green Force, обогатен с добавка Liqui Moly Супер дизел, подобрява свободното ускорение на двигателя до 19% и показва намаление на консумацията на гориво до 3%.

 

Горивото предотвратява загубата на мощност на двигателя по време на работата му и/или възстановява мощността на двигателя, намалена в резултат на натрупани замърсявания в двигателя.

Накратко, с Diesel Green Force получавате по-малко вредни емисии, по-нисък разход на гориво и по-голяма мощност.

Diesel Green Force въплъщава в едно цяло характер на победител с толерантност към хората и околната среда. Ето защо Петрол избра Кирил Николов-Дизела за лице на новия продукт. Кирил е спортен ориентировач и планински бегач, посветил кариерата си на ежедневно доказване и максимата, че „Невъзможното е невъзможно, докато не стане възможно“.

 

 За Петрол АД:

Създадена преди 84 години и 7 месеца, "Петрол" АД е лидер в дистрибуцията на горива в България. Днес компанията е сред първите частни компании по приходи от продажби и сред най-големите частни инвеститори в страната. С повече от 360 бензиностанции под марката "Петрол", равномерно разпределени в цялата страна, „Петрол“ АД се нарежда сред десетте най-големи работодатели и данъкоплатци в страната.

За Liqui Moly:

LIQUI MOLY (Лики Моли) е германска компания с водещо присъствие на пазара на автомобилни масла и добавки в над 100 държави. Всички продукти с марка LIQUI MOLY се разработват и произвеждат само в Германия, в завода в град Улм и подлежат на сериозни тестове и контрол, които доказват тяхното високо качество и ефективност. Моторни масла и добавки номер 1 в Германия, според читателските класации на най-авторитетните немски списания. Компанията е създадена преди повече от 50 години и днес продуктовата й гама обхваща около 4 000 артикула.

За Кирил Николов:

Кирил Николов (известен с прякора си Дизела) е български спортен ориентировач и планински бегач. Известен е с многото си рекорди, сред които са изминаването на маршрута Ком – Емине за 4 дни, 13 часа и 5 минути; второ място в скоростното изкачване на Айфеловата кула (8:12м), изпреварването на Драгалевския лифт със 6 секунди, покоряване на петте най-високи върха в България за по-малко от 23 часа и други.

Diesel Green Force 100 eXXtra Force Diesel Pro Force Gas Blue Force

Използвате стар браузър

Моля преминете към FireFox,Opera, Safari или Internet Explorer 7+