residential
 
ОТЛИЧЕНИ НА ПЕТИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ!
16.12
2015
ОТЛИЧЕНИ НА ПЕТИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ!

„АКАДЕМИЯ ЗА ОТГОВОРНИ ШОФЬОРИ”

 

Петрол АД бе отличен с престижната награда Първо място в петото издание на конкурса ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ 2015. Наградата бе присъдена за социално-отговорната кампания на Петрол - „АКАДЕМИЯ ЗА ОТГОВОРНИ ШОФЬОРИ“ в категория „Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации“.

Академията е мащабна програма за превенция срещу безотговорното шофиране, която с успех бе реализирана през 2015 година. Кампанията е част от социално-отговорната политика на Петрол АД в посока устойчиво развитие за изграждане на култура на безопасно шофиране.

Инициативата е съвкупност от мерки за обществено привличане на вниманието към минимално изискуемите правила за движение по пътищата. В ходът на кампанията бе използван широк инструментариум, целящ активна ангажираност на участниците, в т.ч.: късометражен образователен филм за безопасно шофиране (safety drive), представен както на електронен носител, така и под формата на демонстрации чрез организирани локални инициативи с национален характер под надслов ПЕТРОЛ ТУР; проведени бяха многобройни тест драйв демонстрации относно изискванията за правоуправление на МПС в присъствие на лицето на кампанията или квалифицирано лице от екипа на Great Wall.

За патрон на кампанията бе избрана обществено значима със своята дейност личност в лицето на многократния Европейски шампион на FIA при жените – състезателя по спортен автомобилизъм Екатерина Стратиева. Г-жа Стратиева олицетворява стремежа на множество млади хора за адреналин, постигнат по линия на бързите скорости. В същото време нейното отговорно отношение на пътя извън пистата и състезателното трасе, я направи подходящ посланик на актуалните теми за намаляване на пътния травматизъм чрез отговорността, която всеки един участник (водач) в пътното движение носи и следва да съблюдава.

 

Нека всички бъдем по-отговорни на пътя!

Diesel Green Force 100 eXXtra Force Diesel Pro Force Gas Blue Force

Използвате стар браузър

Моля преминете към FireFox,Opera, Safari или Internet Explorer 7+